Storytelling for all its worth

Back to Up a lazy riverUp_a_lazy_river_dk.html

on tour

Til forside af FarmerjournalenForside.html
 

I 2011 gik han ombord på et krydstogtskib for første gang. Siden da har Operations manager Kalin Dimitrov specialiseret sig i håndtering af de opgaver, som foregår ud fra et krydstogtskib. Besøgende bemærker sjældent dette, men ​​alle rejsearrangementer - lokale aftaler med attraktioner, restauranter, busvirksomheder - er han ansvarlig for, støttet af sekretær Vivien Kallai.

Før turen etablerer han aftalerne af ​​de udflugter, der arrangeres langs ruten. Kalin Dimitrov er fra Sofia, Bulgarien. På grund af landets sydlige Balkan sprogstamme kommunikerer han med folk fra Serbien, Monte Negro, Makedonien og Bosnien på sit oprindelige bulgarske sprog. Han taler desuden russisk, engelsk, fransk og lidt tysk.


Vor guide Inga Kofoed åbnede muligheden for mig om en snak med mennesket bag Operations manager Kalin Dimitrov:

"Nå. Når rejsen endelig starter, kan jeg forestille mig, at resten af turen vel kun er et spørgsmål om en afslappet rejse for dig. Ikke sandt?"

 "Nej, bestemt ikke! En ting er at afvikle udflugterne, en anden vigtig ting er at sikre, at rejsen skrider frem som planlagt. Der kan være sygdomsfravær, på skibet og hos vore samarbejdspartnere, som forårsager aflysninger, hvilket resulterer i ændringer i sidste øjeblik. Faktisk har vi ikke mange såkaldt "fredelige timer" på turen. Men det er vores job, og vi tjekker og dobbeltkontrollerer restauranter og attraktioner forud for hvert besøg. Som du måske husker, var der en episode den anden dag, hvor en gruppe gæster skulle have været på en bus til en vingård. Bussen brød ned inde i byen, og dukkede ikke op. Vi var meget forsinkede, og måtte indkalde en række taxier til at overtage opgaven. Sådanne problemer er umulige at forudsige. Vi må aldrig tøve, men skal reagere spontant.

"Hvor skal Discovery hen efter denne rejse?"

"Dagen efter de nuværende passagerer har forladt os, vil Discovery sejle mod øst. Vi sejler langs Rhinen og via floden Main til Regensburg, hvor vi fortsætter på Donau til Wien. Vi skal passere ikke mindre end 66 sluser undervejs. Den næste tur med Discovery 2 sejler fra Wien til Bukarest. Denne rute vil blive besejlet indtil slutningen af ​​oktober."

"Hvem kommer om bord i Wien?

"Det vil være danskere og nordmænd. Discovery er udstyret med både 110 og 220 volt elektricitet, så der er ikke noget behov for forandringer overhovedet. Fra midten af ​​december til januar vil Discovery 2 reserveres til julemarkedsture, også på Donau ".


I Strasbourg ventede en gruppe Discovery-passagerer på at komme til vinsmagning i markerne omkring Heidelberg. Bussen blev ramt af en alvorlig maskinskade og kom ikke. En reservebus var ikke tilgængelig med så kort varsel.

Kort efter rullede en armada af taxier op langs River Explorer II


Jeg fik en snak med operations manager Kalin Dimitrov, ombord River Explorer II


August 2017

Om Operation Manager Kalin Dimitrov:

Da han var 4 år rejste hans far i 1988 til Rusland for at løse et job. Kalin gik i en russisk skole indtil 1991. Tilbage i Sofia kom han på en fransk skole i de kommende år, herunder gymnasiet. På Sofia Universitet studerede han International Relations og graduerede efter 5 år. I løbet af denne periode gennemførte han tre af seminarerne i USA, hvor han også supplerede med specielle lektioner i engelsk.