Storytelling for all its worth

Tilbage til up a lazy riverUp_a_lazy_river_dk.html

on tour

Til forside af FarmerjournalenForside.html
 

River Discovery II er et hotel,  som bevæger sig afsted med dig, mens du glider forbi den række vidunderlige landskaber, som er det egentlige mål for din ferie.


”Al navigation og transport, havneanløb - alle de med sejladsen forbundne opgaver, dette henhører under kaptajnen. Selve driften af ”hotellet” – værelser, ophold, bespisning, restaurant, mandskab og rengøring om bord, hører under skibets hotel manager. Mig.”


”Hvor mange besætningsmedlemmer er der om bord?”

”Der er 36 personer i alt på Discovery. Alle er specialister og trænede i de opgaver, som de skal varetage. Vi arbejder som et tæt team og mener, at vi har opnået en høj grad af service ombord.”

”Jeg tabte mine briller, og de gled ind under sengen. Dernede på gulvet var der totalt fri for støv også under sengen. Orden og rengøring på værelset er virkelig gennemført ombord. Er dette også dit ansvar som hotel manager?”

”ja, i allerhøjeste grad! Vi arbejder løbende med kontrol og effektivitet. Discovery er kun 5 år gammel, og er derfor indrettet med de seneste erfaringer, hvilket har øget serviceniveauet. Hver medarbejder er langt mere effektiv på disse moderne skibe.

”Dette medfører vel også en vis risiko for at mangle mandskab ved uventet sygdom eller ferieafvikling?”

”Ja netop. Og her kommer vi frem til mit job hos Vantage. Gennem de seneste 7 år har jeg været afløser som hotel manager i den del af selskabet, som opererer med flodkrydstogter,  hvilket også er tilfældet netop på denne rejse, hvor skibets faste hotel manager afvikler ferie.

Rederiet har en velfungerende ordning med krydsbestykning af mandskab  ved uregelmæssigheder. Jobbet her ombord passer mig specielt godt, idet jeg tidligere har sejlet som fast hotel manager på netop Discovery II.


Om Joseph Fur.

Født i i 1980 i Slovakiet. Efter grundskole med megen fokus på IT, fornam han, at det ikke var den vej. han ville  gå. Efter forskellige småjobs inden for hotel- og restaurationsbranchen fik han efter studieårene sit akademidiplom i 1999. Han fik arbejde på et af de mange hoteller i High Tatra området. I begyndelsen arbejdede han som receptionist, men han fik hurtigt mere betroede stillinger. En studiekammerat ringede i 2004, og de aftalte et møde. Samtalen åbnede op for de muligheder, der lå i den fremstormende flodrejsebranche. På vej hjem fra mødet ringede hans telefon, og han blev tilbudt et job hos det amerikansk ejede Vantage Travel, der er blandt de førende i branchen. Der har han været ansat siden.

Gift, 3 sønner på 2, 4 og 6 år.

Joseph Fur  var toastmaster ved afslutningsaftenens gallamiddag. Ene mand gjorde han, bakket op af den samlede besætning, aftenen helt speciel for de ca. 170 gæster.
En af branchens garvede hotelchefer, Josef Fur, fortæller her om M/S Discovery’s supermoderne indretning og gennemførte organisation.

Hotel Manager

Josef Fur